Smurfs Beauty

Født 13-05-2015

Beauty er vores smukke huskat.

Vi fik hende efter vores anden huskat Marley var blevet aflivet kun 3 år gammel pga. problemer med urinvejene.

Beauty var blevet fundet helt alene kun 5½ uge gammel i et industrikvarter. Ingen ved, hvad der var sket med hendes mor og eventuelle søskende. Hun blev bragt til Inges Kattehjem i Glostrup, hvorfra hun blev sendt i familiepleje sammen med 5 andre moderløse killinger. Sjovt nok har jeg senere mødt og spillet bridge med manden i den familie, der havde hende i pleje. Da hun var 12 uger gammel, kom hun retur til Inges Kattehjem, hvor jeg bogstavelig talt ventede på hende. Jeg var på udkig efter en ny huskat, da Merete ikke mener det er et ordentlig hjem, hvis der ikke også er en huskat, og jeg havde fået at vide, at der skulle komme to killinger retur fra familiepleje. Hun var smuk og blå/creme. Manden fortalte, at hun var den mest kælne og udadvendte killing, de nogensinde havde haft i pleje. Smuk af udseende, smuk af sind: Jeg var solgt. Jeg kan overhovedet ikke huske den killing, hun kom sammen med. Vi kunne dog først få hende dagen efter, da hun først skulle rundt om dyrlægen, så hun nåede at tilbringe et enkelt døgn i bur. Katte fra et internat skal selvfølgelig steriliseres, men vi insisterede på selv at få det gjort. Det ville have været gratis, hvis de gjorde det, men vi var helt sikre på, at hvis de stod for det, ville vi få hende retur med grimme nummerplader (øretatoveringer) i hendes smukke ører.  Efter en del parlamenteren fik vi lov mod, at vi kom og fremviste dokumentation for sterilisationen. Det gjorde vi og fik en smuk steriliseret huskat, der var chippet. Det skulle hun alligevel være, hvis hun skulle med på udstilling i udlandet.

Beauty er virkelig smuk af sind. Da hun var killing, kunne man dog godt mærke, at hun havde manglet en mor: Hun elskede nemlig at sutte på øreflipper. I starten var hun mest knyttet til mig, men så blev Merete misundelig. Det var jo hende, der ville have en huskat. Hun begyndte at tage Beauty med i seng, og lige så langsomt blev hun mere og mere Meretes kat. I dag er jeg kun en ringe erstatning, hvis Mor ikke er tilgængelig. Til gengæld er jeg russernes førstevalg.

Beauty var med på udstilling allerede som killing. Dommerne faldt virkelig i svime over hendes udseende. Ja temperamentet fejlede heller ikke noget. Hun vandt BIS flere gange. Da hun blev voksen vandt hun stadig BIS flere gange, men ofte måtte vi høre, at hun var for smuk til at være huskat, og så valgte de en gråstribet i stedet. Hvad gør man ved det? Din kat er for smuk. Nå men på en udstilling, da hun var 5 år, smuttede hun for mig. Hun blev utrolig skræmt, og ja Beauty har et lidt følsomt sind. Det tog mindst 5 minutter, før vi fik fat på hende. Siden har Merete ikke turde udstille hende.

Beauty elsker sommeren og kan tilbringe hele dagen på vores indhegnede terrasse, mens hun nærmest går i hi om vinteren. Da kan hun sove dagen lang, og man ser ikke meget til hende. Om natten sover hun stadig helst sammen med Merete.

Der er en ting Beauty ikke kan fordrage: Killinger!!! Hun synes, det er noget afskyeligt skravl. Ikke så hensigtsmæssigt, når man bor i et katteri. Men nu får vi jo højst to kuld om året, så hun overlever, og hun er faktisk blevet bedre. Hvis hun lever, til hun bliver 20, kan det være hun vænner sig til dem.

Beauty billeder