Russian Blue katten

Jeg vil her blot give en ganske kort karakteristik af russeren. Man kan finde en udførlig beskrivelse,- kaldet standarden, for russeren her

Lad mig allerførst starte med at fastslå, at russeren også forårsager allergi, selv om jeg ved, at mange har læst noget andet på nettet. Lad mig også fastslå, at vi IKKE lægger hus og tid til, at folk lige skal finde ud af, om deres 14-årige søn er allergisk overfor russere. Hvis man vil vide, om man er allergisk, må man gå til sin læge og/eller eventuelt lægge vejen forbi et internat.

Russeren er en mellemstor korthårs kat. En voksen hun vejer som regel 2.4-3.2 kg og en hankat vejer 3-4.5 kg. Den er slank og elegant, på høje ben. Selvom den er slank, skal den være muskuløs. Pels er kort og dobbelt,- det vil sige, at underpels og dækpels skal være lige lang. Spidsen af de enkelt hår skal være lidt lysere end resten af håret. Det er det, der giver pelsen et sølvskær. Pelsen skal være tyk og let opret stående, så det næsten føles som velour. Der findes både lyse og mørkere russere, men vi foretrækker de lyse.

Hovedet skal være trekantet med en bred pande, som gør, at ørerne sidder lidt ude til siden. Panden og næsen skal danne en konveks vinkel. En lidt mindre udtalt vinkel findes på toppen af hovedet. Tilsammen gør det, at hvis man ser hovedet fra siden, består det af tre tilnærmelses lige flader. Deraf følger også, at næsen skal være lige. Desuden skal den have en stærk hage.

Øjnene skal være mandelformede og let skrånende. Farven skal være grøn,- ideelt set smaragdgrøn. Der skal være en mørk linie rundt om øjet, som havde man brugt eyeliner. Den største kompliment, en russer kan få, er, at den har et sexy look,- smaragdgrønne “katteøjne”.

Halen skal være lang og tilspidset.

Poterne er små og ovale og mørk lilla.

Deciderede fejl er ting som en kompakt kropstype, gule øjne og pels, der ikke er dobbelt.

Og lad mig så til slut slå fast, at den perfekte kat findes ikke,- jeg har ihvertfald ikke mødt den.

Men det er denne type russer, vi stræber efter.

Temperamentet

Russeren er en aktiv kat. Selvfølgelig aftager det med alderen, men det er stadig en kat, der følger aktivt med i sine menneskers gøren og laden. Som killing er den meget aktiv.

Russeren knytter sig meget stærkt til sine ejere og udvælger ofte en favorit person.

Nogle russere tager glad imod gæster, mens andre forsvinder som dug for solen og kommer først frem, når døren har lukket sig bag den sidste gæst.

Russere bryder sig normalt ikke om at blive holdt/båret rundt på, og lægger sjældent på skødet. Men hvis du smider dig på sofaen og tror, du skal have en slapper, er der stor chance for, at din russer kommer og smider sig ovenpå dig,- og så skal der mega hygges. Den sætter sig også med stor fornøjelse foran skærmen, når du tror, du skal arbejde. Det er også godt at følge med på toilettet eller op på køkkenbordet. Din russer elsker nemlig kæl og hygge,- den vil bare selv bestemme tid og sted!

Russere er også varmesøgende missiler, så du finder den gerne på en solrig plads i  vindueskarmen, eller ved radiatoren. Har du gulvvarme, kan din russer fortælle dig, hvor rørene løber. Russere elsker også højder og er gode klatrere, så den vil elske en plads ovenpå et højt skab.

Russere er gode til børn. De er ganske tålmodige med børnene. Men skulle det ske, at barnet prøver at tage den op og krammer den ind til sig, hvilket russeren ikke kan fordrage, har de en særlig evne til at vride/sno sig løs uden at bruge kløerne for slet ikke at tale om tænderne. Nej russeren vrider sig ganske enkelt løs og finder så midlertidigt et sted, hvor barnet ikke kan nå den. Men selvfølgelig bør man lære barnet at respektere katten,- især killinger, der sover.

Russeren trives fuldstændig som indekat. Selvfølgelig vil den elske en voliere eller en indhegnet terrasse. De fleste kan også lære at gå i sele. Men du må aldrig slippe den løs. Der er alt for mange farer. For det første er der selvfølgelig bilerne. Selv på en stille villavej, kan en kat nemt blive ramt af en bil. Desuden er mange hunde aggressive overfor katte og kan finde på at jagte dem , og i yderste konsekvens slå dem ihjel. Andre katte kan også udgøre en fare. De kan nemlig smitte din kat med livstruende sygdomme. Og sidst men ikke mindst bliver racekatte jævnligt stjålet.

Så pas godt på din russer!

Vi sælger i øvrigt slet ikke til udekat!